Ha hallottál már a bártenderekről, vagy magad is bártender vagy, akkor sejtheted, mit jelent az american bartending kifejezés.

Az american-t nem kell külön elemezni, szó szerint amerikait jelent. Vagyis abban biztos lehetsz, hogy valami újra, látványosra, lenyűgözőre utalhat.

A bartending kifejezés pedig maga az italkeverés művészete. Írtunk már a bártenderek munkájáról. A bartender angol kifejezés, a barkeeper szinonimája. Az italkészítés, italkeverés (bartending vagy barkeeping) szóból képezték, vagyis a bartender nem más, mint italkeverő személy.

A fentiekből következik, hogy az american bartending a látványos italkeverésről szól. Pont olyanról, mint amilyeneket a filmekben láthatsz. Ahol a bartender (vagy mixer, ahogy Magyarországon hívjuk) akár egyszerre több üvegből több pohárba is tölt, és még forog, pörög, is hozzá.

Mi a különbség az american bartending és a flair bartending között?

Az american bartending logikusan Amerikából származik és tulajdonképpen hasonlít a flair bartendinghez. A flair itt érzéket jelent, vagyis hogy a bartendernek különös érzéke, készségei vannak ahhoz, hogy lenyűgözze, magával ragadja a vendégeket a produkciója során.

A flair bartendingben a látványelemek dominálnak, míg az american bartendingnél elsősorban a gyorsaság és csak másodsorban a látványelemek.

Tehát az american bartending középpontjában

  • a gyorsaság,
  • a pontosság,
  • a szakszerűség áll.

A Bols Mixer Akadémia American bartending tanfolyama

Az American bartending tanfolyam tematikája a meglévő bartender-ismeretekre épül, éppen ezért az American tanfolyamunk 5 hete alatt igazi profivá válhatsz. Nem mellesleg a tanfolyamokhoz a tankönyveket, alapanyagokat és az eszközöket is mi adjuk.  Mindent megteszünk azért, hogy gyorsan, magabiztosan és látványosan készítsd el a koktélokat.

Megtanítjuk

  • a Free pouring technikát (mérce nélküli kitöltést) jobb és bal kézzel, illetve mindkettővel egyszerre is. Akár különböző mennyiségeket is ki fogsz majd tudni tölteni egyszerre! Hihetetlen, igaz?
  • Megtanulod azt is, hogyan készíts több italt egyidejűleg.
  • Átbeszéljük az előkészületek fontosságát, hogy munkád során már tényleg csak a gyorsaságra és a pontosságra kelljen összpontosítanod.
  • És természetesen begyakorolsz majd számtalan fancy mozdulatot is.

Az American bartending ismerete egyre inkább alapkövetelmény a bartendereknél, ezért a vizsgára igazi american bartendert faragunk belőled. Jelentkezz hozzánk!

Rate this post