Ha egy kicsit tudsz angolul, akkor sejtheted, hogy valamilyen háttérben dolgozó személyről lehet szó a barback kapcsán. Nem is tévedsz. A barback, vagy más néven bár-tanuló, bár-asszisztens a bartender  jobb keze. Munkája elengedhetetlen a bárok világában.

A barback feladatai

Magyarországon nincs külön barback tanfolyam, hiszen hazánkban bartendereket (barkeepereket) képzünk, akik minden bár körüli feladatot el tudnak végezni. Természetesen néhány helyen magad is találkozhatsz barbackekkel, de ez még kevésbé jellemző.

Külföldön, elsősorban német nyelvterületen a barback azonban kiemelt és fontos feladatkört lát el a bartender asszisztenseként:


• Előkészíti a bartender munkaterületét, vagyis a pultot és a Back Bar-t.
• Nyitásra előkészíti a vendégteret is.
• Folyamatosan pótolja az elfogyott alapanyagokat és tölti fel a készletet.

A barback tulajdonképpen a mixer keze alá dolgozik, vagyis a fentieken túlmenően koktélgyümölcsöket szeletel, töri és utántölti a jeget, figyeli a hűtőt stb.

Barback-ként óriási gyakorlatra lehet szert tenni, és rendszerint előbb-utóbb bármixerek is válnak a legjobb bár-asszisztensekből.

Ha tehát külföldön szeretnél elhelyezkedni, jó, ha tudod, hogy máshogy gondolkodnak a bárokban folyó munkáról. Amennyiben a Bols Mixer Akadémia bartender képzését választod, mi erre is felkészítünk.

A Bols Mixer Akadémia bartender képzése

A Bols Mixer Akadémia bartender képzésének köszönhetően könnyen elhelyezkedhetsz itthon és külföldön is, hiszen a sikeres vizsgát követően partnereinktől azonnali munka ajánlatokat kapsz.
Képzésünkkel olyan szakember leszel, aki a világ bármely bárpultjában megállja a helyét.
Nézz körül egyedi és kedvezményes tanfolyam-ajánlataink között is!

5/5 - (1 vote)