Továbbra is nagy a kereslet óceánjárón dolgozó mixerekre, bártenderekre, bárpincérekre. De vajon mi a dolguk, hogyan zajlik egy napjuk? És ami még fontosabb kérdés, hogyan lehet felkerülni egy óceánjáró hajóra?

Mielőtt azt mondanád, hogy turistaként, engedd meg, hogy egy izgalmasabb megoldást mutassunk neked. Ha csak egy pici közöd is van a vendéglátáshoz, és álmodoztál már arról, hogy világot látva sok pénzt keress, akkor figyelj.

Turistaként csaknem vagyonokat költünk az ilyen külföldi utakon, de egy óceánjárón dolgozva már félév alatt is milliomosok lehetünk!

És ebben nincs semmi túlzás. Munka viszont annál több mögötte, tehát nem egy luxusutazásról beszélünk, ha a hajós mixerekre, bartenderekre gondolunk. Nem, hanem kőkemény, de rendesen megtérülő melóra.

Milyen bárokban dolgozik a hajós mixer?

Az óceánjárót úgy képzeld el, mint egy színes, ragyogó, nyüzsgő várost. Van benne minden, amit csak el tudsz képzelni. Nem véletlen, hogy bárból is többféle van annak megfelelően, mi éppen a központi itala, vagy épp melyik szórakozóegységhez tartozik.

Külön bárja van

  • a diszkónak,
  • a színháznak,
  • a kaszinónak,
  • az éttermeknek,
  • a kávézóknak stb.

Igen, még mindig az óceánjárókról beszélünk. Mondtuk, hogy olyan, mint egy város! Ennek értelmében rengetegen is dolgoznak az ilyen bárokban, és forgalomtól függően áll egy vagy egyszerre több bartender is a pultok mögött.

Hogyan lehet felkerülni mixerként egy óceánjáró hajóra?

Ahhoz, hogy felkerülj egy ilyen hajóra dolgozni, nem kell profi bartendernek lenned, mert végigjárhatod lentről is a lépcsőfokokat. Azt viszont tudnod kell, hogy megfelelő képzettség nélkül egyáltalán nem lesz könnyű dolgod. Valószínűleg bárpincérként fogod kezdeni, amikor csak felveszed a rendelést, leadod azt a mixernek, majd kiszolgálsz és fizettetsz.

Ha már ebben profi vagy, és nyelvi gondjaid sincsenek, van esélyed feljebb lépni. A legtöbb óceánjáró hajó ugyanis maga is szervez oktatást (angol nyelven), de mindezt az ott folyó munkád mellett kell elvégezned.

Ha külföldi munkára vágysz, konkrétan egy óceánjáró hajón dolgoznál, sokkal szerencsésebb, ha előtte már rendelkezel szaktudással. Még jobb, ha konkrét hajós mixeri szakmával.

Mert akkor

  • tudsz már italokat keverni,
  • ismerni fogod az american bartending alapjait,
  • és könnyedén fogsz tudni kommunikálni a vendégekkel.

A Bols Mixer Akadémia Hajós mixer tanfolyama

A Bols Mixer Akadémia vadonatúj képzése, a Hajós mixer tanfolyam a fenti óceánjáró munkára készít fel. Minden oda kellő speciális elvárást megismertetünk veled egészen addig, hogy melyek az óceánjáró turisták legfőbb és legkedveltebb koktéljai.

A gazdag amerikai és ázsiai turisták ugyanis előszeretettel fogyasztják az óceánjárókon a legújabb és legdivatosabb koktélokat. Ha ezeket profin el tudod készíteni, biztosan busás borravalóra is számíthatsz, amely az alapvetően sem kevés fizetésedet nagyon megdobja.

A Hajós mixer tanfolyamon éppen ezért elsajátíthatod az alap mixertanfolyam anyagát, az american bartendinget, és persze némi barista szaktudásra is szert teszel. Hiszen ahogy a cikk elején utaltunk rá, nem tudhatod, hová, melyik bárba kerülsz az első hetekben.

Mennyit fogsz dolgozni hajós mixerként?

Egy biztos, ha jó vagy, nagyon hamar jutsz feljebb és feljebb. Ehhez persze sokat, napi 10-12 órát is kell majd dolgoznod, és nem lesz hétvégéd sem. Viszont napközben akár hat órát is pihenhetsz 2 műszak között, és ismerkedhetsz a kollégáiddal is. Sőt, ha megáll a hajó, turistává válhatsz az adott városban, legyen az bármelyik földrészen is. Ez elég csábítón hangzik, igaz?

Extra nyelvi képzés a Hajós mixer tanfolyamon

Hogy ne kelljen feleslegesen izgulnod az állásinterjún, a tanfolyamon külön foglalkozunk az angol szaknyelvvel is. Alapfokkal ugyanis semmire sem mész, egy közepes nyelvtudásra mindenképp szükséged lesz. De ne aggódj, mi mindenre felkészítünk.

Ha úgy érzed, semmi nem tarthat vissza attól, hogy világot láss, és közben megalapozd a jövődet, jelentkezz a Hajós mixer tanfolyamunkra. Légy világjáró, profi bartender te is.

2.8/5 - (26 votes)