Ha december, akkor advent és ha advent, akkor karácsony. Újítsd meg a családi hagyományokat és tedd meghittebbé az ünnepeket különleges karácsonyi koktéljainkkal! A karácsonyhoz mindenkinek más élmények, ízek kapcsolódnak, de az ünnep illata közös: narancs, fahéj, gránátalma, áfonya, alma. Mi lenne, ha idén koktélba kevernéd őket?

Lássunk három egyszerűen elkészíthető karácsonyi koktélreceptet!

 1. karácsonyi koktél:  Karácsonyi Sangria

Hozzávalók:

  • 25 g vörös áfonya
  • 1 alma
  • 60 g cukor
  • 2 üveg fehérbor
  • 180 ml almabor
  • 2 szál rozmaring
  • jégkocka

Így készítsd el:

  1. A vörösáfonyákat vágjuk ketté, az almát kockázzuk fel.
  2. Minden hozzávalót keverjünk össze egy nagyobb tálban egészen addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  3. Long drinkes pohárba tegyük pár jégkockát és öntsük fel a koktéllal.
  4. Díszítsük szívószálra szúrt vörös áfonyával.

2. karácsonyi koktél: Gránátalmakoktél

Hozzávalók 6 személyre:

  • ½ gránátalma
  • 100 ml áfonyalé
  • 400 ml narancslé
  • 1 lime leve
  • 12 cl vodka
  • 12 cl Cointreau
  • 600 ml szénsavas ásványvíz
  • Pár mentalevél
  • Jégkocka vagy tört jég

Így készítsd el:

  1. Kanállal szedjük ki a gránátalma-magokat,
  2. majd a levét keverjük össze az áfonyalével, narancslével és a lime-mal.
  3. Long drinkes pohárba tegyünk 3-4 jégkockát vagy kevés tört jeget.
  4. Poharanként 2-2 cl cointreaut és vodkát öntsük rájuk.
  5. A gyümölcslé-keverékünket egyenletesen osszuk szét a poharakban,
  6. majd töltsünk minden pohárba még 1 dl ásványvizet.
  7. Mentalevél-szórással díszítsünk.

3. karácsonyi koktél:  Almaboros puncs a nagycsaládnak

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 l almabor
  • 1 nagy marék mazsola
  • 8 fahéjrúd
  • 2 tk szegfűszeg (egész)
  • 25 ml citrom
  • citrom- és narancskarikák

Így készítsd el:

  1. Az almák magházát vágjuk ki, és karikázzuk fel 1 cm vastag szeletekre.
  2. Az almakarikákat a szegfűszeggel, fahéjjal, mazsolával és az almaborral forraljuk fel, majd takarékon főzzük, amíg az alma megpuhul.
  3. A tűzről levéve dobjuk bele a narancs- és citromkarikákat.
  4. Öntsük hozzá a citromlét és szűrő segítségével szedjük ki a szegfűszegeket.
  5. A kész puncsot üvegtálban tálaljuk és puncsos poharakba merjük.
  6. Ügyeljünk arra, hogy mindegyik pohárba minden gyümölcsből jusson.

 

Nem kell profi mixernek lenned ahhoz, hogy karácsonyi receptjeinket elkészítsd. De ha közben megtetszene a koktélkészítés, örömmel látunk Hobby mixer tanfolyamunkon. Ott megismerheted, milyen egy igazi mixer élete. Milyen a bárpult mögötti világ és mivel jár a bartenderek munkája. Az is lehet, hogy te is kedvet kapsz egy profi képzéshez.

De ha csak a barátaiddal töltenél el egy kellemes koktélestet, akkor is érdemes ellátogatni hozzánk. Koktélesttel egybekötött 4 órás tanfolyamunkon nemcsak megtanuljátok a legmenőbb koktélok elkészítését, hanem le is tesztelhetitek alkotásaitokat. Tarts egy különleges karácsonyi partyt nálunk! A jókedv garantált.

5/5 - (1 vote)