Ha akarjuk, ha nem, munkavállalásnál az egyik legfontosabb tényező a fizetés. Főleg az olyan szakterületeken, mint a vendéglátóipar. Hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mixerkedés, ezért jogosan merül fel a kérdés: Mennyit keres ma egy mixer?

A bármixerek külföldön átlagon felüli pénzösszegeket visznek haza havonta. Tehát ezzel a szakmával pár év külföldi munkavégzéssel simán megalapozhatod az itthoni jövődet. Az átlagkeresetek mixerként ugyanis a következőképp alakulnak:

  • Óceánjáró luxushajó hajón 450 000 – 850 000 Ft-nak megfelelő összeget,
  • Németországban 885 000 Ft-nak megfelelő összeget,
  • az Egyesült Királyságban pedig 780 000 Ft-nak megfelelő összeget.

Itthon ez egy igen változó összeg. Sok mindentől függ, mennyit kaphatunk ezért a munkáért.

A mixerfizetés függ

  • a vendéglátóhely minőségétől,
  • földrajzi helyzetétől,
  • a működtetőtől és
  • az egyéb juttatásoktól.

Magyarországon átlagosan 250.000 – 300.000 forint között kereshetünk meg mixerként, de egy magas nívójú bárban akár 500.000 forintot is haza vihetünk havonta.

Miből áll össze egy mixer fizetése?

Logikusan azt mondanánk, hogy alapdíjból, jattból és helyenként extra juttatásokból. De ez nem ennyire egyszerű. Fogyasztóként megszoktuk, hogy a különböző szolgáltatásokért borravalót adunk. Hogy mikor mennyit, az függ az íratlan szabályoktól, illetve az adott helyi hagyományoktól is.

Tény tehát, hogy a borravaló kérdése helyenként változik. Ezért ha te is mixerként akarsz elhelyezkedni, nem árt tudnod, mire számíthatsz a munkahelyeden.

Külföldön a klasszikus értelembe vett borravaló már nem létezik. A „jattot” beépítik a számlába, így elkerülhetők a vendég és vendéglátó közötti kényelmetlen helyzetek. Lassan hazánkban is elterjed ez a szokás. Érdemes hát utánakérdezned, hogy ez a plusz összeg a te bárodban kit is fog illetni.

Kié a mixer borravalója?

Helyenként változó, hogy a munkaadó hogyan dönt ebben a kérdésben. A mixerek általában az alapfizetésen kívül a borravalók egy részét kapják csak meg, míg a többi megy a „közösbe”. Az is megszokott, hogy a napi jattot műszak végén összeadják és egyenlően elosztják a dolgozók között. Ritkább azonban az az eset, hogy a keresett borravaló teljes egészében téged illet majd. Érdemes tehát előre tisztázni, mire számíthatsz a munkahelyeden.

Amennyiben olyan bárban dolgozol mixerként, ahol sok külföldi vendég fordul meg, több borravalóra számíthatsz. Érdemes tehát a profi munkavégzésen kívül nyelveket is tanulnod, hogy ne a kommunikáción múljon az extra kereseti lehetőséged. A Bols Mixer Akadémián erre is hangsúlyt fektetünk, hiszen angol bárszaknyelv tréninget is tartunk.

Miért válaszd tanfolyamainkat?

 Azért, mert

  • a Mixertanfolyam elvégzése után, a sikeres vizsgát követően partnereinktől azonnali munka ajánlatokat kapsz.
  • Mert tőlünk olyan nemzetközileg elismert bizonyítvánnyal a kezedben távozol, amivel külföldön is rövid idő alatt el tudsz helyezkedni.
  • Mert a tanfolyam elvégzésével nem csak az alap 40 koktélt fogod ismerni, hanem a szakma minden apró titkát is.

A képzés végeztével sem hagyunk azonban magadra, a beiratkozástól a munka világában való elhelyezkedésig támogatunk és segítünk neked. Ráadásul tanfolyamaink elvégzéséhez részletfizetési lehetőséget is biztosítunk. Mire várnál még? Jelentkezz hozzánk mixertanfolyamra!

4.2/5 - (4 votes)