Tisztában vagy vele, hogy mi az a mixertanfolyam? Ismered a barista képzés alapjait? Azt azonban már kevesebben tudják, hogy vajon mi a különbség a két oktatás között. Pedig közel sem ugyanaz a kettő. Cikkünkben bővebben kifejtjük, hogy miről is szól a mixertanfolyam és a barista képzés.  

Mixertanfolyam és a barista képzés 

Vajon miről szól a mixertanfolyam és a barista képzés? Míg előbbi esetében a koktélokra helyeződik a hangsúly, addig utóbbinál a kávékészítés alapjaiba nyerhetsz betekintést. A különleges italokról hallhatsz az alapfokú, az expressz mixer és a haladó bármixer tanfolyamunkon egyaránt. Emellett rendelkezésedre állunk, ha american bartending, flair képzés, esetleg molekuláris mixológia oktatáson vennél részt.  

Ezzel szemben a baristák háromféle változatból válogathatnak:  

Miről szól a mixertanfolyam? 

A mixerképzés esetében az alap oktatáson tudásra tehetsz szert, ha vonz a bárok nyüzsgő és éjszakai élete, ha megismernéd a világ legkülönlegesebb italait, de akkor is, ha érdekelnek a legújabb italfogyasztási trendek. A hetente 2×4 órát igénybe vevő képzésen bevezetünk az italok világába, megtanítunk kommunikálni a vendégekkel, gyakorlati tudást adunk a kezedbe és nem utolsó sorban bárszimulációkon vehetsz részt.  

Az american bartending tréningen egyedi mozdulatokat sajátíthatsz el, illetve megtanulhatod a szabadkezes kitöltési technikát. Utóbbi egy, illetve két kézzel egyszerre is elhajíttathatod. Fontos azonban megjegyezni, hogy a vizsga elméleti és gyakorlati is egyben, a végén pedig egy három nyelvű tanúsítványt állítunk ki számodra.  

A barista képzés legfontosabb információi 

A kávékészítés alapjait oktató tanfolyam intenzitása heti 1×3 óra, amely szinte bárki számára megoldható és elvégezhető. A barista képzés célja, hogy népszerűsítse és szélesebb körben terjessze a kávékultúrát és a helyes koffeinfogyasztást. Amennyiben tehát érdekelnek az alábbiak, mindenképpen érdemes belekezdeni a tanulásba. 

  • Ha magával ragad az igazi kávézók hangulata és a profin felszerelt italozók világba. 
  • Ha szeretnél egy igazán megbecsült és különleges szakmát, amivel nemcsak itthon, hanem akár nemzetközi helyszíneken is elhelyezkedhetsz.  
  • Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legújabb kávék, illetve miként alakulnak fogyasztási trendek. 
  • De nem árt akkor sem beiratkozni egy barista tanfolyamra, ha szeretnéd megismerni a kávékészítés fortélyait, hiszen ezeket akár otthonodban is kamatoztathatod.  

Összegezve 

A két tanfolyam tehát abban különbözik egymástól, hogy míg a mixertanfolyamokon alkoholos és mentes italokat és koktélokat tanítanak meg elkészíteni, addig a barista képzésen már kerül előtérbe. Utóbbi esetében a kávékészítés fortélyait ismertetjük meg veled, bevezetünk a díszítési trendekbe és a fogyasztási szokásokba egyaránt. Mind a két oktatáson részt vehetsz akár magántanulóként is, így még az idő miatt sem kell aggódnod.  

Rate this post