Nem mondunk újat azzal, hogy a pultos fizetések nem egységesek. Nagyon sok mindentől függ, mennyit keres egy pultos. A vendéglátóiparban ugyanis mind a szakma, mind a fizetések nagyon változatosak. Gondolom, ha pultos vagy, vagy az szeretnél lenni, ezt te is aláírod. Éppen ezért több mindent is figyelembe kell venned, ha pultosként jó fizetést szeretnél havonta hazavinni.

Mitől függ a pultos fizetése?

  1. Nézd meg, hol található az adott vendéglátóhely. Pultosként ugyanis elhelyezkedhetsz bárokban, hotelekben, felkapottabb pubokban és számos más helyen. Attól függően tehát, hogy milyen helyre kerülsz, kaphatsz több, vagy kevesebb pénzt.
  2. Nézd meg földrajzilag is, hol van a leendő munkahelyed. Nagyvárosokban feltehetően többet fogsz keresni, mint kisebb vendégforgalmú vidéki helységekben. Nem beszélve arról, hogy itthon vagy külföldön vállalsz-e munkát.
  3. Nézd meg, mennyire ismert, népszerű helyen kínálnak pultos állást. Bár egyöntetűen nem lehet kijelenteni, hogy a híresebb vendéglátóegységekben jobban fizetnek, ez azért nagy valószínűséggel így van. Amelyik hely ugyanis népszerű, ott nagy a vendégforgalom is. Ahol pedig nagy a vendégforgalom, ott több borravalót is adnak.

Mert hazánkban a borravaló még szokás, tehát érdemes ezzel is számolnod.
Ha mindezeket felmérted, már lehet egy körülbelüli sejtésed arról, mennyi a pultos fizetése.

Mennyit keres egy pultos? 

A pultos fizetéseket azonban további tényezők is befolyásolhatják. Például az, hogy éjszakai vagy nappali munkavégzést választasz-e majd.

Egy biztos, ha tanulás mellett leszel pultos, a megkeresett fizetésedből aranyéleted lehet.

Külföldön teljes állásban 250.000 Ft – 800.000 Ft között mozognak a fizetések, itthon ennek inkább az alsó határán. A fix béreket viszont ki tudod egészíteni a borravalóval, amire fent már utaltunk. Hiszen itthon ez is része a pultos fizetéseknek.

Miből áll a pultos fizetése?

Ahogy mondtuk, havi fixből és jattból. Ehhez jöhetnek az extra pótlékok, amelyek helytől függően változnak. Érdemes utána érdeklődnöd, van-e, és milyen.

A borravalónál pedig tartsd észben, hogy

  • rendszerint megosztják a dolgozók között,
  • esetleg előre meghatározott, fix százalék jár belőle.

Pultos tanfolyam a Bols Mixer Akadémián

Bárhogy is legyen, ha jól végzed a dolgod, megbecsült és nélkülözhetetlen leszel a szakmában. Az pedig a vendéglátóiparban nagyon fontos. Ezt mi is mindenkor szem előtt tartjuk a Bols Mixer Akadémiánál.

Éppen ezért a Pultos tanfolyamunk elvégzése után is segítünk neked. A beiratkozástól a munka világában való elhelyezkedésig támogatunk. Tőlünk olyan háromnyelvű tanúsítvánnyal a kezedben távozol, amellyel külföldön is rövid idő alatt el tudsz helyezkedni. Partnereinktől pedig azonnali munkaajánlatokat kapsz, mert mindenre megtanítunk, amire csak szükséged lehet pultosként.

Jelentkezz hozzánk!

Rate this post