Szár Péter
Alapfokú Bartender, Haladó Bartender, Flair és American Bartending oktató
Szár Péter
Alapfokú Bartender, Haladó Bartender, Flair és American Bartending, Molekuláris mixológia oktató
Perna Andor
Barista oktató
Perna Andor
Barista oktató
Üdvözletem Mindenkinek!
Perna Andor vagyok, a Bols Mixer Akadémia Barista oktatója.
2006-óta vagyok barista. Amikor kezdtem a szakmát még szinte ismeretlen foglalkozásnak számított főállásban kávét készíteni.
Majoros Viktória
Pincér/felszolgáló oktató
Majoros Viktória
Pincér/felszolgáló oktató
Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, üzleti kommunikáció szakirányon. 6 évig dolgoztam értékesítési és marketing területen, amelyből hirtelen kilépve úgy döntöttem, hogy hajós felszolgáló leszek. Elvégeztem egy hajós felszolgáló tréninget, amely után azonnal gyakornoki szerződést kaptam Európa legnagyobb 5 csillagos folyami hajójára. A gyakornoki időszak letelte után további két 4 csillagos utasszállító hajón volt szerencsém pincérként dolgozni, ahol mind éttermi, mind báros felszolgálói tapasztalatokra szert tettem. Bár imádtam ezt a munkát és teljesen elvarázsolt a vendéglátás világa, egészségügyi okokból végül le kellett szállnom a hajóról. Ezután felkérést kaptam, hogy tartsak hajós felszolgáló tréningeket, hasonlón, ahol én is betanultam, s később innen vezetett az utam a Bols Mixer Akadémiára, ahol szakmai háttérismereteimet kibővítve, az Akadémia munkatársaival közösen összeállítottuk a 3 alkalmas felszolgáló tanfolyam tematikáját.
Tarjányi Zsolt
Haladó bartender oktató
Tarjányi Zsolt
Haladó bartender oktató
"Hogyan lettem Bartender? Megnéztem a Cocktail című filmet! 🙂 – Természetesen ez nem igaz!"
2002-ben kezdtem el foglalkozni a bártender szakmával. Akkoriban még nem volt ennyi iskola, ezért autodidakta módon tanultam italokat készíteni. Pár évvel később végeztem el egy mixer iskolát.
Ezt követően szórakozóhelyeken dolgoztam és szereztem egyre nagyobb tapasztalatot. Azonban csak 2012-től vettem komolyan a mixerkedést, amikor is elindultam az első magyar bajnokságon, ahol a kategórián belül 4. helyezést értem el.
A Master of Bols Bartending versenyre a Bols Mixer Akadémiánál neveztem be és szinte minden workshop-on, versenyen, rendezvényen részt vettem. Ezeknek a versenyeknek, előadásoknak a keretében ismerkedtem meg a Bols Mixer Akadémia csapatával (Petivel, Dedivel) és azóta is szoros kapcsolatban vagyunk. Külön öröm számomra, hogy 2015 közepén még szorosabbra fontuk ezt a kapcsolatot, amikor is elkezdtem oktatni a Haladó Mixer tanfolyamot a BMA-n, amit a saját tematikám szerint építhettem fel.
Büszke vagyok rá, hogy a BMA Haladó Bartender tanfolyam oktatója és a Sociéte Budapest Bar Managere vagyok.
Terveim közt szerepel, hogy további versenyeken is induljak és nemzetközi szinten is megismerjenek. És persze még sokáig szeretném a BMA csapatát erősíteni!
Sutus Attila
Sommelier oktató
Sutus Attila
A Bols Mixer Akadémia Sommelier oktatója
1975-ben Születtem Szegeden, az iskoláimat is ott jártam. Akkoriban Szeged még nem volt a dél-alföldi borkultúra központja, de hamar rájöttek mekkora érdeklődés lenne az emberek részéről. Így lett a szegedi borfesztivál az ország egyik legnagyobb boros rendezvénye, ahol szinte minden borászat képviselteti magát. Én hamar ráébredtem, ha ennyi ember érdeklődik egy ország borai iránt akkor milyen lehet megismerni a világ többi országában termett borokat. Mivel pont lehetőség adódott, kiköltöztem Londonba és egy hotel éttermében kezdtem el dolgozni. Mivel elvárás volt a jó angol nyelvtudás, a Cambridge- i egyetem londoni angol kurzusára jártam, majd elkezdtem boros tanulmányaim. Ez 12 éve történt.
Évek alatt elvégeztem az itthon is ismert WSET képzéseket, minden vizsgámat dicsérettel teljesítettem, majd úgy éreztem többet szeretnék tudni, így sikerült eljutnom a világ legelismertebb oktatójához Michael Schuster- hez, aki Franciaországban tanult. Tőle rengeteget lehetett tanulni, illetve nagyon megtetszett az oktatási módszere is.
Mellette elkezdtem a Court of Master Sommeliers képzését, ahol a négy lépcsős vizsgából kettőt teljesítettem. A Master Sommelier vizsgát egyébként a világ legnehezebb vizsgái között tartják számon.
2011- ben hazaköltözve Villány legismertebb pincészeténél helyezkedtem el, feladatom többek közt a pincelátogatások, ültetvény látogatás, borpárosítás az étteremben, boreladás és borleírások terén volt. Innen Budapestre költöztünk és Magyarország első Michelin csillagos éttermében voltam Head Sommelier. Ezt követően több neves étteremben is dolgoztam, de hiányzott a kaland és tanulni vágyásból Amerikába mentem, ahol jelenleg Head Sommelier pozícióban dolgozom egy ismert cégnél.