BOLS BLUE ONLINE KOKTÉLVERSENY

VERSENYKIÍRÁS

Bols Blue 2020: Bols Blue Sky “Back To The Future” Edition

A Bols likőrcsalád története 1575-ig nyúlik vissza. Ennek a hosszú életpályának köszönhetően a Bols likőrportfólió a legrégebbi koktél márka a világon.
Bols likőrök szinte minden bárban megtalálhatóak és naponta sok száz koktél elkészítése elképzelhetetlen lenne nélkülük.
A Lucas Bols Amsterdam 2020-ban megújítja a Likőr családot, ezzel az újítással nemcsak az üveg kreatív designja, hanem a likőrök íz összetevői is változnak. A cég, folytatja elköteleződését a minőség mellett, így a likőrök gyártása során kizárólag válogatott, természetes alapanyag kerül felhasználásra.

A VERSENYITAL
1. RECET: – A versenyzőknek egy egyedi koktélt kell elkészíteniük, amelyben a Lucas Bols Blue likőr kötelező összetevő.
2. KONCEPCIÓ – Frissítsd a Bols Blue megítélést, és ebből a klasszikus, kicsit retro összetevőből készíts el egy modern, a 21. századi koktélvilágának megfelelő, ízletes, látványos italt.
3. PREZENTÁCIÓ – Az ital készítése során be kell mutatni az ital összetevőt, mi ihlette meg a versenyzőt az ital kialakításánál. Mi a neve az italnak. Milyen élethelyzetben javasolja az ital fogyasztását.
4. VIDEO – Film 1-2 perc hosszú lehet, amiben a versenyző elkészíti és ismerteti az italt. Bemutatja a szakmai tudását és saját személyiségét. (sima telefonnal készített videó is megfelelő)
5. BÁR ELÉRHETŐSÉG –A koktél más bárok számára is elkészíthetőnek kell lennie. Ha a versenyző saját összetevőt készít, javasolnia kell egy alternatívát, ami bármelyik bár számára elérhető, hogy az ital népszerűsítése országosan biztosítva legyen.

A VERSENY MENETE
1. 2020. Május 12-én veszi kezdetét az online koktél kihívás.
2. A versenyzők Május 2020. Május 12. 12 – 2020. Június 7. 23:59 készíthetik el az italaikat és a videókat.
3. Beküldés: A videókat a Bols Mixer Akadémia email címére (info@mixersuli.hu) kell küldeni / nagyméretű file esetében we transfer-rel kell elküldeni 2020. Június 7. 23:59 pm-ig.
a. Az összes pályázatot (videókat) a Bols Mixer akadémia Youtube csatornájára tesszük fel, továbbá a Bols Mixer Akadémia Facebook oldalán kommunikáljuk.
4. Közönségszavazás: A versenyzők videóira lehet szavazni a Bols Mixer Akadémia Facebook oldalán Június 28. 23:59-ig. Kizárólag a Bols Mixersuli oldalán lehet like-okat gyűjteni a videókra.

5. Értékelés: Július 4-ig a szakmai zsűri a legtöbb szavazat és a megadott kritériumok alapján kiválasztja a 10 legjobb Pályázatot, amelyet a nemzetközi zsűrivel újraértékelnek.

6. Versenykritériumok:
i. Like-ok száma (Súlya: 10%)
ii. A koktél íz profilja (Mofarcsik Péter & Metzger László elkészíti, a pályázok italát) (Súlya: 45%)
iii. A koktél kreativitása és minősége (Súlya: 25%)
iv. Prezentációs készség és a video minősége (súlya: 20%)

7. Végső eredményhirdetés: 2020. Július 6.

FŐDÍJ
1. A magyarországi győztes 2021-ben részt vehet a Lucas Bols Amsterdam egyik képzésén Amsterdamban.
2. A nyertes videója megjelenést kap a Lucas Bols Hivatalos Facebook oldalán – Cocktail in the Kitchen global aktivitásban.
3. A nyertes koktélja nevesítve, felkerül a Roust Hungary 2021-es koktélmenüére, amely országosan számos bárban kihelyezésre kerül.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK
1. A jelentkezőknek a 18 évet betöltöttnek kell lenniük.
2. Egy jelentkező egy videóval indulhat
3. Amennyiben az ital neve vagy a videóban az ital elkészítés során durva, agresszív, bántó, szexuális utalású vagy narkotikumokra vonatkozó üzenetek jelennek meg, a jelentkező kizárásra kerül és videója azonnal törlésre kerül.
4. Minden jelentkezésnek a következőket kell tartalmaznia a videóban
a. Koktél recept
b. Koncepció bemutatás
c. Koktél neve

A versenyre való belépéssel a pályázók vállalják, hogy receptjüket, videót és az ital névének szerzői jogát átruházzák a verseny szervezőire.

Rate this post