Az élénk narancssárga színe példátlan, amely meleg, napos és energikus megjelenést kölcsönöz neki. Az Aperol Spritz lényege az élet felhőtlen élvezete. Ezt az életstílust könnyedén átérezhetjük egy baráti összejövetelen, vagy egy családi találkozón Aperol Spritzet kortyolgatva! Itt egy Aperol Spritz koktél recept fotóval.

Aperol spritz  koktél összetevői

Aperol spritz koktél elkészítése

  1. Koktéljéggel teli pohárba töltsd az Aperolt,
  2. majd a proseccót és a szódát,
  3. bárkanállal nagyon óvatosan keverd meg (a szénsav tartósságára vigyázva).

Aperol spritz koktél  szervírozása

Ezt a koktélt boros pohárban szokás szervírozni.

Félbevágot narancsszeletel díszítjük, narancshéjojallal megpermetezzük, a narancs héját pedig végighúzzuk a pohár száján

Aperol spritz koktél története

Az Aperol története 1919-ig nyúlik vissza, a Barbieri testvérpár ekkor hozta létre az italt egy olyan recept alapján, ami a mai napig titkos és változatlan. A felvizezett és kevert változata már az ötvenes években elkezdett terjedni Olaszországban. Aztán 1995-ben piacra dobták az Aperol Sodát, ami egy pici üvegbe csomagolt, 1,25 decis alkoholos üdítő volt.

A céget 2003-ban megszerezte a Gruppo Campari – és nagyjából ekkor kezdődött az először Európát, majd lassan az egész világot ledózeroló reklámkampány. Ez jutott most el az Egyesült Államokba. A spritz, azaz a fröccs feltehetőleg büszke nemzeti történelmünk egy részéből ered, az Osztrák–Magyar Monarchiában az osztrákok előszeretettél vizezték fel az erősebb észak-olasz borokat, és hát gyakorlatilag az Aperollal is ez történik.

Aperol spritz koktél variációk

Az Aperol spritz koktélnak nincsenek variációi, de az alapját képező Aperol-lal készült koktélt sokfélét találhatunk.

Próbáld ki a hozzá hasonló koktélokat is!

  • Aperol Betty
  • Aperol Caipirol
  • Aperol Sour
  • Aperol Soda
  • Aperol Berry
2.2/5 - (4 votes)