A Grasshopper koktél az egyik leghíresebb vacsora utáni ital vagy desszert koktél. A Szöcske nevet a mentának köszönhető zöld színéről kapta. Rövid, tejszínes koktél, mely garantáltan a hölgyek kedvence lesz!

Itt egy jól bevált Grasshopper koktél recept képpel.

Grasshopper koktél összetevői

Grasshopper koktél elkészítése

  1. Tegyél jeget egy shakerbe
  2. és öntsd rá az összetevőket!
  3. Rázd jól össze!
  4. Hűts be egy koktélos poharat,
  5. majd finomszűrőn keresztül töltsd bele az italt!

Grasshopper koktél  szervirozása

Ezt a koktélt klasszikus koktélos pohárban, vagy más néven Y pohárban szokás szervírozni. Mentalevéllel diszítsd!

Grasshopper koktél története

A Grasshopper koktél a New Orleans-i Tujaque bár ikonikus koktélja. A bár tulajdonosa Philibert Guichet, még „hétköznapi” mixerként alkotta meg a Szöcskét. Olyan jól sikerült, hogy rögtön elhozta a második helyet a New York-i koktélversenyen.

A koktél a XX század elején született, de mai napig megőrizte népszerűségét New Orleans-ban. Ez annak is köszönhető, sokan gyerekkoruk ízeként emlékeznek rá, és a mai napig szívesen fogyasztják. És nem csak nosztalgiából!

Korábban, amikor még lazábban kezelték az alkohol fogyasztást, a Tujaque bárban ebédelő családoknál szokás volt, hogy ebéd után desszert helyett egy Grasshopper-t ittak. Alacsony alkoholtartalma miatt anno ezt gyermekek is fogyasztották – amit természetesen nem ajánlunk.

A bártenderek azóta egy kis újítást is vittek bele: brandyt töltenek a tetejére, ami az édes koktélba belecsempész egy frissítő ízt.

Alacsony alkoholtartalma és édessége miatt nem csak este, hanem desszertként ebéd után vagy akár egy délutáni fogadáson is fogyasztható. A medence parton feltétlenül próbáld ki a Frozen Grasshopper-t is!

Grasshopper koktél variációk

  • Ezt a koktélt elkészíthetjük tejszín helyett akár jégkrémmel is, ahogyan azt az Egyesült Államokban, különösen Wisconsinban szeretik.
  • A Flying Grasshopper tejszín helyett vodkával készül.
  • A Frozen Grasshopperbe menta fagylaltot is tesznek.
  • Az After Eight változatban kap még egy réteg dark chocolate réteget.

Próbáld ki a Grasshopper -hez hasonló koktélokat is!

Rate this post