Nemesen egyszerű és ellenállhatatlanul finom: a Kir koktél. Ezt a klasszikus francia aperitifet eredetileg fehér burgundi borral és feketeribizli-likőrrel (créme de cassis) készítették. Jó választás, ha egy forró nyári napon egy könnyed, frissítő italra vágysz.

Itt a klasszikus Kir koktél recept fotóval.

Kir koktél összetevői

  • 3 cl Créme de Cassis likőr (feketeribizli likőr)
  • fehérbor a feltöltéshez
  • citromkarika

Kir koktél elkészítése

  1. Hűtsd be a borospoharat.
  2. A likőrt öntsd a borospohár aljába,
  3. majd töltsd fel a fehérborral.
  4. Díszítsd citromkarikával.

Kir koktél szervírozása

Ezt a koktélt hűtött borospohárban szokás szervírozni.

Citromkarikával díszíthetjük.

Kir koktél története

Világszerte sokan kedvelik a klasszikus aperitif italt és ismerik a híres nevet, de talán kevesebben ismerik keletkezésének történetét. Névadója Félix Kir (1876-1968) a burgundiai Dijon városának polgármestere volt, aki régiójának két kiemelkedő és jellegzetes termékét – a bort és a feketeribizlit – ötvözte köszöntő itallá. Ezzel kínálta a különféle fogadásokon a külföldi vendégeit és a különféle delegációk tagjait.

Kir koktél variációk

Attól függően, hogy milyen bor vagy esetleg pezsgő az alapja, illetve milyen gyümölcsös likőrrel készül, többféle változata is van.

Próbáld ki a Kir más variációit is!

  • Kir Royal
  • Kir Berrichon
  • Kir Imperial
  • Red Kir
  • Dry Kir
  • Kir Bianco
  • Kir Péche
  • Kir Pétillant
  • Alkoholmentes Kir
5/5 - (3 votes)
Összefoglaló
recipe image
Recept neve
Kir Koktél
Szerző
Publikálva
Elkészítési idő