Nemesen egyszerű és ellenállhatatlanul finom: a Kir koktél. Ezt a klasszikus francia aperitifet eredetileg fehér burgundi borral és feketeribizli-likőrrel (créme de cassis) készítették. Jó választás, ha egy forró nyári napon egy könnyed, frissítő italra vágysz.
Itt a klasszikus Kir koktél recept fotóval.
Kir koktél összetevői
- 3 cl Créme de Cassis likőr (feketeribizli likőr)
- fehérbor a feltöltéshez
- citromkarika
Kir koktél elkészítése
- Hűtsd be a borospoharat.
- A likőrt öntsd a borospohár aljába,
- majd töltsd fel a fehérborral.
- Díszítsd citromkarikával.
Kir koktél szervírozása
Ezt a koktélt hűtött borospohárban szokás szervírozni.
Citromkarikával díszíthetjük.
Kir koktél története
Világszerte sokan kedvelik a klasszikus aperitif italt és ismerik a híres nevet, de talán kevesebben ismerik keletkezésének történetét. Névadója Félix Kir (1876-1968) a burgundiai Dijon városának polgármestere volt, aki régiójának két kiemelkedő és jellegzetes termékét – a bort és a feketeribizlit – ötvözte köszöntő itallá. Ezzel kínálta a különféle fogadásokon a külföldi vendégeit és a különféle delegációk tagjait.
Kir koktél variációk
Attól függően, hogy milyen bor vagy esetleg pezsgő az alapja, illetve milyen gyümölcsös likőrrel készül, többféle változata is van.
Próbáld ki a Kir más variációit is!