Mimosa, az egyik legismertebb klasszikus koktélok egyike. Egyszerű, de nagyszerű pezsgő alapú koktél, amely nagyon könnyen elkészíthető. Igazán frissítő és mindezek mellett egy elegáns pezsgőspohárban stílusossá teszi a partit. Egy könnyed baráti összejövetel fénypontja lehet, a vendégeink pedig igazán elegánsnak érezhetik magukat ezzel a stílusos itallal.
Itt egy jól bevált Mimosa koktél recept fotóval.
Mimosa koktél összetevői
- 7,5 cl pezsgő
- 7,5 cl narancslé
Mimosa koktél elkészítése
- Jól hűtsd be a hozzávalókat
- majd öntsd pezsgőspohárba!
- Keverd össze bárkanállal!
Mimosa koktél szervírozása
Ezt a koktélt pezsgőspohárban szokás szervírozni.
Díszíthetjük narancs- vagy citromhéjjal.
Mimosa koktél története
Az ital a nevét a sárga mimóza virágról kapta, amely Dél-Mexikóból és Közép- és Dél-Amerikából származik.
Története a 1920-as évekre nyúlik vissza. Állítólag a Mimosat először, valamikor 1925 körül alkotta meg a párizsi Hotel Ritz vezető bártendere, Frank Meier.
Más történeti források szerint az italt először Londonban készítették el, és eredetileg Buck’s Fizz-nek hívták.
Bármi is az ital eredete, az biztos, hogy a mai napig az egyik legnépszerűbb és ugyanakkor az egyik legegyszerűbben elkészíthető pezsgőkoktél.
Mimosa koktél variációk
Az eredeti receptben használt narancslevet felcserélhetjük más, akár frissen facsart gyümölcslével. A gránátalmával készített Mimosa sokkal időigényesebb, de a végeredményért megéri rááldozni az időt. Ez az ital vérnaranccsal vagy grapefruittal is igazi ízélmény! Az eperszezonban pedig díszíthetjük az italunkat egy szelet eperrel is. Próbáld ki a Mimosa -hoz hasonló koktélokat is!
- Bellini
- Kir Royal
- Bent Bum
- Batman coctail
Ha szeretnél Te is ilyen csodás koktélokat elkészíteni, sőt ezzel is foglalkozni és pénzt keresni, akkor jelentkezz a Bols Mixer Akadémia mixer tanfolyamára. Az ország több pontján, lakhelyedhez közel professzionális képzés.