Unod már a jól ismert Sex on the beach vagy Margherita koktélokat? Akkor elő a shakerrel és próbáld ki ezt a csodás, lassú, ármányos dolgot, a Singapore sling koktélt! Itt a jól ismert Singapore sling koktél recept fotóval.

Singapore sling koktél összetevői

 • 3 cl gin
 • 2 cl cherry brandy
 • 1 cl cointreau
 • 0,75 cl benedictine dom
 • 1 cl grenadine szirup
 • 8 cl ananászlé
 • 3 cl citromlé
 • 1 csepp angostura bitter

Singapore sling koktél elkészítése

 1. A shakerbe tegyél jeget,
 2. öntsd rá az italokat az ananászlé kivételével,
 3. és alaposan rázd össze!
 4. Szűrve töltsd ki a long drinkes pohárba.
 5. Add hozzá az ananászlevet.
 6. Szódával spricceld fel
 7. és keverd meg bárkanállal!

Singapore sling koktél szervírozása

Ezt a koktélt long drink pohárban szokás szervírozni.

Díszíthetjük koktélcseresznyével, citromszelettel, ananászszelettel vagy menta bóbitával.

Singapore sling koktél története

Singapore-ban 1887-ben nyílt meg a Raffles Hotel. A szálloda a szuezi-csatorna megnyitása utáni évtizedekben a hatalmasra nőtt kelet nyugati forgalom miatt. 1899-re már tekintélyes, háromemeletes luxus nagyszállóvá vált. 1904-ben pedig délkelet Ázsia első „vásárló árkádjának” megnyitásával a környék legnagyobb és egyben legelőkelőbb szállodájának számított.

A Raffles nemcsak Singapore, hanem a kor egyik meghatározó, szimbolikus épülete is volt. Életérzés és stílus koncentrált formája egyben. Itt találkoztak egymással a helyi gumiültetvényesek, a gyarmati közigazgatás tisztviselői, a hadsereg és a flotta tisztjei, a művészek. És persze az utazók, akik akkoriban még sokkal kisebb tömegekben érkeztek. Ám a Raffles minden valamirevaló világ körüli út egyik kihagyhatatlan állomása volt.

Különösen sokan zarándokoltak a Raffles világhírű bárjába, a Long Barba, ami a maga nemében mindig is önálló intézmény volt. Nevét az akkoriban különösen hatalmas, több mint 12 méter hosszú bárpultjáról kapta. Berendezése a 20. század eleji maláj ültetvényesek nagystílű házait idézi. Aki egy kicsit is adott magára ahogyan akkor mondták: „szueztől keletre” itt kellett, hogy megmutassa magát. Itt született a világ egyik leghíresebb kevert itala, a buja, frissítő, trópusi long drink, a Singapore sling is, amelyből manapság csak szülőbárjában átlagosan napi 2000 pohárral szolgálnak fel. A kompozíciót az évtizedekig ott dolgozó Ngiam Tong Boon nevű kínai bártender találta ki, állítólag 1915-ben.

Singapore sling koktél variációk

Ennek a koktélnak nincsenek más variációi.

Próbáld ki a Singapore sling-hez hasonló koktélokat is!

Rate this post
Összefoglaló
recipe image
Recept neve
Singapore Sling Koktél
Szerző
Publikálva
Elkészítési idő
Átlag értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)