A Testarossa koktél neve az olasz testa rossa, „vörös fej” kifejezésből ered, ami jelen esetben az italhoz használt eperszemekre utal. Ez az epres-jeges pezsgőkoktél tipikus aperitif, ugyanakkor étkezések után is kitűnő desszertital lehet. Ajánljuk kertipartikhoz welcome drinknek, vagy kellemes tengerparti, romantikus séta mellé.

A Testarossa koktél összetevői

  • 7,5 cl pépesített eper
  • 7,5 cl jó minőségű, száraz pezsgő, vagy prosecco, behűtve

(Az arányok változhatnak, sokan a 3 rész eperpüré, 7 rész pezsgőre esküsznek.)

A Testarossa koktél elkészítése

  1. Először az eperpürét öntsd a pezsgőspohár aljára, majd töltsd rá a hűtött pezsgőt.
  2. Egy bárkanál segítségével óvatosan keverd fel az italt úgy, hogy a szénsav benne maradjon.
  3. Díszítésként használj epret. 

A Testarossa koktél szervírozása

A Testarossa koktélt shakerben is elkészítheted, de akkor is szigorúan csak bárkanállal kavard meg.

Amikor átöntöd az italt a lehűtött pezsgőspohárba, használhatsz szűrőt, hogy az epermagok a shakerben maradjanak. Így a koktél nem lesz olyan zavaros, bár olyan zamatos sem. Használhatunk csak spirálszűrőt is, ha a rostosság megtartására törekszünk.

A díszítéshez felhasznált epret teheted a pohár szélére, vagy magába az italba is. Pohárnak leginkább egy 155 ml-es Banquet pezsgőspoharat javaslunk (flute).

A Testarossa koktél története

A Testarossa koktél egyik fő összetevője a pezsgő, ami a 16. századi Champagne régióból (Franciaország) származik. A pezsgő tulajdonképpen bor, a benne lévő szén-dioxid erjedés során keletkezik. A Testarossa újkeletű, pezsgőalapú koktélvariáció. Népszerűsége – elsősorban hölgyek körében – annak köszönhető, hogy az eper és a pezsgő ízvilága kitűnően illik egymáshoz.

Testarossa koktélvariációk

Természetesen létezik a Testarossából alkoholmentes változat is, mégpedig a Testarossa Kid. Ebben alkoholos pezsgő helyett kölyökpezsgőt használunk.

A Testarossát ízesíthetjük mentalevéllel is, de készíthetjük száraz helyett félédes vagy édes pezsgővel. Az eperpürét jobb híján 100 %-os eperlével is helyettesíthetjük.

A további Testarossa variációkra jellemző, hogy vagy több epret, vagy nagyobb arányú pezsgőt tartalmaznak. Sokszor jeget sem használnak a koktélhoz, megelégednek a hűtött pezsgő és a hideg pohár frissítő hatásával.

Próbáld ki a Testarossa-hoz hasonló koktélokat is!

Rate this post
Összefoglaló
recipe image
Recept neve
Testarossa Koktél
Szerző
Publikálva
Elkészítési idő
Átlag értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)