Ha már végeztél nálunk a Borismereti tanfolyamot, de érdekel egy magasabb színtű tudás, amit elsajátítanál, akkor jelentkezz bátran! A haladó szint elsajátítása után alkalmas vagy, hogy egy professzionálisabb tudás birtokába kerülj!
De ajánljuk még a tanfolyamot már gyakorló sommelierknek is, akik professzionális tudás szeretnének elsajátítani.
A képzés alatt 45-50 féle bor kerül megkostólásra.
A sommelier szakma itthon és külföldön is rendkívül keresett, ezért nekünk tényleg fontos, hogy milyen szakmai tudást adunk neked. Tapasztalt és képzett szakembereink garantálják, hogy borismereti képzésünk után a világ bármely éttermében megállod majd a helyed! Tőlünk profi körülmények között tanulhatod meg a szakma elméletét és gyakorlatát. Nincs mire várnod! Tanulj nálunk!
A sommelier a vendéglátós hierarchia kitüntetett helyét foglalja el. Sommeliét csak a legjobb éttermek tartanak – és jól meg is fizetik.
Következő időpontok:
2023. december időszak eseményei
héthétfő | kedkedd | szeszerda | csücsütörtök | pénpéntek | szoszombat | vasvasárnap |
---|---|---|---|---|---|---|
2023-11-27 | 2023-11-28 | 2023-11-29 | 2023-11-30 | 2023-12-01 | 2023-12-02 | 2023-12-03 |
2023-12-04 | 2023-12-05 | 2023-12-06 | 2023-12-07 | 2023-12-08 | 2023-12-09 | 2023-12-10 |
2023-12-11 | 2023-12-12 | 2023-12-13 | 2023-12-14 | 2023-12-15 | 2023-12-16 | 2023-12-17 |
2023-12-18 | 2023-12-19 | 2023-12-20 | 2023-12-21 | 2023-12-22 | 2023-12-23 | 2023-12-24 |
2023-12-25 | 2023-12-26 | 2023-12-27 | 2023-12-28 | 2023-12-29 | 2023-12-30 | 2023-12-31 |
A tanfolyam oktatói és házigazdái
Sutus Attila, Certified Sommelier
Attila szakmai pályafutását Magyarországon, mint sommelier étteremben kezdte, majd Londonban és hajón is egyaránt dolgozott, mint vezető sommelier. Feladata közé tartozott a személyzet teljes körű tréningelése, borkóstolások szervezése, menedzseri feladatok ellátása.
Szakmai végzettségei:
- Bordeaux Index Michael Schuster Fine Wine School 2011
- Bordeaux Index Michael Schuster Beginner’s Course 2010
- Master Sommelier Course 2010
- Gerard Basset Practical Class 2010
- WSET Advanced Course 2010
- WSET Professional Spirit – distinction 2010
- WSET Intermediate Wine and Spirit – distinction 20092019-11-0
- WSET Foundation Course 2009
- University of Cambridge Skills for Life Level1 2007
Fóti Gyula Certified Sommelier
Gyula 1988 ota dolgozik vendéglátásban, felszolgálóként kezdte, majd 2002-ben kezdett a foglalkozni borral.
A Bolygó Hollandi borkurzus elvégzése utan a nemzetközileg elismert WSET kurzusok következtek, a Magyarországon elerhető Level 3 -mal bezarólag .
2005-től a Pampas Steak Ház bor kínálatáért feltl 2009 -ig ,amikor is nemztközi vízekre evezve hajós társaságoknál helyezkedett el. Egy év ausztriai tapasztalat szerzés után, 2012-től a 6 csillagos Crystal Cruise-nal dolgozott Sommelier majd Assistant Head Sommelier pozícióban 2018-ig.
Azóta a La Fabbrica étteremben a borlap összeállítása es vendégek minél magasabb szintű kiszolgálása mellett a kollégák oktatása is a feladatai között szerepel.
Szakmai végzettségei:
Vendéglátó ipari felszolgáló 1988-1991
Bolygó Hollandi boriskola 2006
WSET Alap -közép -felsőfok 2007-2008
WSET Nemzetközi Level Wine&Spirit 2009
Court of Master Sommelier Certified 2012
Jelenleg az Advanced szintre készül
A IX. kerületi Erkel utcában, néhány lépésre a gasztro sétánynak is nevezett Ráday utcától található oktatótermünkben mindent adott, hogy profi sommelierré válj. Nincs mire várnod! Tanulj nálunk!
Ez nem egy tanterem, ez egy valódi vendéglátóhely. A berendezés és a felszerelés nemzetközi színvonalú. Nem csoda, hogy gyakran biztosítunk helyszínt mixer versenyeknek és koktélesteknek is. A sok elméletet itt gyakorlatban is kipróbálhatod, a borkóstolástól a szervirozásig.
Oktatóink gyakorló sommelerek. Pontosan tudják, hogyan zajlik az élet egy étteremben a mindennapokban. Ismerik a buktatókat, és el is mondják őket, hogy a példáikból tanulva elkerülhesd azokat.
Budapesti haladó borértő tanfolyam megközelítése
Oktatótermünk címe:
Bols Mixer Akadémia
Budapest IX. kerület, Erkel utca 13.
Azt ajánljuk, hogy tömegközlekedéssel gyere hozzánk. Belvárosi helyszínünket a város bármely részéről könnyel eléred, mivel számos tömegközlekedési eszköz megy el szintek közvetlenül a mixer suli mellett.
Megközelítés tömegközlekedéssel:
- 83 troli Ráday utca megállójától 3 perc
- M3 metró, ill. 9 busz Kálvin téri megállójától 4 perc
- M4 metró Fővám téri megállójától 8 perc
- 4-6-os villamos Corvin negyed megállótól 10 perc
Megközelítés autóval:
- Budáról a Szabadság hídon át, a Kálvin tértől a Ráday utcán keresztül hajtva jutsz el hozzánk.
- Ugyanígy a Kálvin téren át kell haladnod, ha a Deák Ferenc tértől közelítesz meg minket.
- Az Üllői út irányából közvetlenül az Erkel utcára kanyarodva könnyed megtalálod a 13. számot.
Parkolás:
- Az Erkel utcában a parkolás 8:00-20:00 óra között fizetős. A parkolási díj 440 Ft/óra.
- A közeli Bálna mélygarázsában az első óra ingyenes, majd 300 Ft/óra a parkolási díj.
- Az Üllői út 27 szám alatti Star Park parkolóban fél óra 350 Ft, a napidíj pedig 700 Ft.
Neked ajánljuk a Bols Mixer Akadémia budapesti haladó borértő tanfolyamát, ha …
- otthon érzed magad a borok világában,
- szeretnéd borszakértelmedet professzionális szintre emeleni
- profi sommelier szeretnél lenni
- és nem utolsó sorban szeretnél biztos állást és kiemelkedő fizetést akár itthon, akár külföldön.
Miért válaszd tanfolyamainkat?
Azért, mert
- a haladó tanfolyam elvégzése után, a sikeres vizsgát követően partnereinktől azonnali munka ajánlatokat kapsz.
- Mert tőlünk olyan nemzetközileg elismert bizonyítvánnyal a kezedben távozol, amivel külföldön is rövid idő alatt el tudsz helyezkedni.
- oktatóink magasan képzett szakemberek. Az országban egyedül álló módon nálunk tanulhatsz a Court of Master Sommelier rendszerében vizsgázott Certified Sommelier végzettséggel rendelkező oktatóktól!
A képzés végeztével sem hagyunk azonban magadra, a beiratkozástól a munka világában való elhelyezkedésig támogatunk és segítünk neked. Ráadásul tanfolyamaink elvégzéséhez részletfizetési lehetőséget is biztosítunk. Mire várnál még? Jelentkezz hozzánk!
Mennyit keres egy sommelier?
A legjobb sommelier-ek a legjobb éttermekben dolgoznak. Elképzelheted, hogy egy Michlen csillagos étterem sommelierje mennyit kereshet…. Persze ilyen itthon kevés van, de egy jobb étteremben itthon és külföldön is átlagon felüli pénzösszegeket visznek haza havonta. A hírek szerint a Nyugat-európai luxus éttermekben egy sommelier évi 20-40 millió forintnak megfelelő pénzt is megkeres. A folyami és óceánjáró hajókon dolgozó sommelierek átlagos bére 2000-3000 USD.
Haladó borértő tanfolyam képzési ideje
A sommelier tanfolyam időtartama 6 hét, hetente 1 alkalommal 4 órában.
Haladó borértő tanfolyam ára
A sommelier tanfolyam ára 200.000 Ft.
Nincsenek rejtett költségek, apróbetűs tudnivalók!
A tanfolyamhoz a tankönyveket, az eszközöket és a tanfolyamon kóstolt borokat mi biztosítjuk.
A tanfolyami díjon kívül semmilyen más költséged nem lesz, erre 100% garanciát vállalunk.
Sőt, hallgatóinknak részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Nem kérdezzük, milyen okból van szükséged részletfizetésre, sőt, igazolásokat sem kérünk. A részletfizetés nálunk mindenkinek jár.
Egyszerre több tanfolyamra is jelentkeznél? Remek, imádjuk a céltudatos embereket!
Ezt a céltudatosságot további kedvezményekkel díjazzuk (magántanulóként egyes kedvezmények nem vehető igénybe).
A kedvezményekről bővebb felvilágosítással a + 36 30 677 0514 telefonszámon tudunk szolgálni.
Haladó borértő tanfolyam általános tematikája
- Pezsgők és Édes borok
- Champagne NV / Vintage
- Cremant
- Prosecco
- Cava
- Magyar pezsgőgyártás
Különböző pezsgőházak, stílusok, évjáratok, szőlőfajták és eljárások megismerése a cél.
Édes borok
- Tokaj
- Sauterne
- Rheingau
- Olasz és Spanyol édes borok
Miért a tokaji a legjobb édes bor a világon? Áttekintő összehasonlítás az édes borstílusok között.
2. Bordeaux-i házasítások
- Bordeaux bal part
- Bordeaux jobb part
- Villány
- California
- Dél Afrika
- Ausztralia
- Supertuscan borok
Bordeaux klasszifikáció, története, különbség a bal és jobb part stílusa között, egyéb országok ikonikus bordeaux-i házasításai.
3. Burgundia – Pinot Noir
- Burgundia osztályozása
- Új Zéland
- Oregon
- Magyarország
Burgundia a világ legdrágább borainak az otthona, bővebb betekintés a belső szerkezetébe. Hogyan változik a borok stílusa faluról falura. Egyéb híres Pinot Noir borok a világban.
4. Burgundia – Chardonnay
- Burgundia fehér boraiChablis-tól Mersault-ig
- California
- Chile
- Magyarország
Burgundia megismerése.
A világ legdrágább száraz fehér borai innen származnak, átfogó kóstoló a fehér burgundi stílusokból. Egyé országok chardonnay borai.
Ikonikus spanyol vörösborok
- Priorat
- Rioja
- A Syrah mítosz
- Észak Rhone CoteRotie
Condrieu
Hermitage - Dél Rhone Chateauneuf du Pape
Gigondas
Vacqueras
A leghíresebb stílusok és legnevesebb termelők és termőhelyek megismerése a Rhone völgyében.
A japán Saké: A Saké készítése, rizsfajták „koji”, stílusbeli különbségek
6. Ikonikus borok és klasszikus sajtok
- Alsace Gewürztraminer
- Rhone Viognier
- Dél Afrika Chenin Blanc
- Brunello di Montalcino
- Amarone della Valpolicella
- Portói
Haladó Borértő tanfolyam – vizsga
A Haladó sommelier tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsgát tehetsz.
A hatályos felnőttképzési törvány alapján tanulóinkat adatszolgáltatási rendszeren keresztül lejelentjük, sikeres tanfolyami zárás esetén Tanúsítvány kiállítására kerül sor a FAR rendszerből a résztvevő kérésére. A magyar nyelvű tanúsítvánnyal könnyebb a hazai elhelyezkedés.
Ezen kívül egy három nyelvű diplomát állítunk ki, mellyel külföldön lehet sikeresen elhelyezkedni.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/004174