A sommelier (ejtsd szomelié) szakma igazán különleges. Nem csak a borokat, hanem a párlatokat, kávékat, sőt még a szivarokat is ismeri. Azon túl, hogy a vendégeknek italokat ajánlj a kiválasztott fogásokhoz, aktívan részt vesz az étterem bor- és itallapjának kialakításában is. Szezonról-szezonra összedugja a fejét a chef-fel, és együtt találják ki az új étlapot, valamint a bor és ételpárosításokat.
Következő időpontok:
2024. december időszak eseményei
héthétfő | kedkedd | szeszerda | csücsütörtök | pénpéntek | szoszombat | vasvasárnap |
---|---|---|---|---|---|---|
2024-11-25 | 2024-11-26 | 2024-11-27 | 2024-11-28 | 2024-11-29 | 2024-11-30 | 2024-12-01 |
2024-12-02 | 2024-12-03 | 2024-12-04 | 2024-12-05 | 2024-12-06(1 event) 09:00: Sommelier tanfolyam Jelentkezés után emailen küldjük neked az összes tanfolyami időpontot! | 2024-12-07 | 2024-12-08(1 event) 09:00: Sommelier tanfolyam Jelentkezés után emailen küldjük neked az összes tanfolyami időpontot! |
2024-12-09 | 2024-12-10 | 2024-12-11 | 2024-12-12 | 2024-12-13 | 2024-12-14 | 2024-12-15 |
2024-12-16 | 2024-12-17 | 2024-12-18 | 2024-12-19 | 2024-12-20 | 2024-12-21 | 2024-12-22 |
2024-12-23 | 2024-12-24 | 2024-12-25 | 2024-12-26 | 2024-12-27 | 2024-12-28 | 2024-12-29 |
2024-12-30 | 2024-12-31 | 2025-01-01 | 2025-01-02 | 2025-01-03 | 2025-01-04 | 2025-01-05 |
A sommelier a vendéglátós hierarchia kitüntetett helyét foglalja el. Sommeliét csak a legjobb éttermek tartanak – és jól meg is fizetik.
A sommelier szakma itthon és külföldön is rendkívül keresett, ezért nekünk tényleg fontos, hogy milyen szakmai tudást adunk neked. Tapasztalt és képzett szakembereink garantálják, hogy sommelier képzésünk után a világ bármely éttermében megállod majd a helyed! Tőlünk profi körülmények között tanulhatod meg a szakma elméletét és gyakorlatát.
A tanfolyam oktatói és házigazdái
Sutus Attila, Certified Sommelier
Attila szakmai pályafutását Magyarországon, mint sommelier étteremben kezdte, majd Londonban és hajón is egyaránt dolgozott, mint vezető sommelier. Feladata közé tartozott a személyzet teljes körű tréningelése, borkóstolások szervezése, menedzseri feladatok ellátása.
Szakmai végzettségei:
- Bordeaux Index Michael Schuster Fine Wine School 2011
- Bordeaux Index Michael Schuster Beginner’s Course 2010
- Master Sommelier Course 2010
- Gerard Basset Practical Class 2010
- WSET Advanced Course 2010
- WSET Professional Spirit – distinction 2010
- WSET Intermediate Wine and Spirit – distinction 2009
- WSET Foundation Course 2009
- University of Cambridge Skills for Life Level1 2007
Fóti Gyula Certified Sommelier
Gyula 1988 ota dolgozik vendéglátásban, felszolgálóként kezdte, majd 2002-ben kezdett a foglalkozni borral.
A Bolygó Hollandi borkurzus elvégzése utan a nemzetközileg elismert WSET kurzusok következtek, a Magyarországon elerhető Level 3 -mal bezarólag .
2005-től a Pampas Steak Ház bor kínálatáért feltl 2009 -ig ,amikor is nemztközi vízekre evezve hajós társaságoknál helyezkedett el. Egy év ausztriai tapasztalat szerzés után, 2012-től a 6 csillagos Crystal Cruise-nal dolgozott Sommelier majd Assistant Head Sommelier pozícióban 2018-ig.
Azóta a La Fabbrica étteremben a borlap összeállítása es vendégek minél magasabb szintű kiszolgálása mellett a kollégák oktatása is a feladatai között szerepel.
Szakmai végzettségei:
Vendéglátó ipari felszolgáló 1988-1991
Bolygó Hollandi boriskola 2006
WSET Alap -közép -felsőfok 2007-2008
WSET Nemzetközi Level Wine&Spirit 2009
Court of Master Sommelier Certified 2012
Jelenleg az Advanced szintre készül
A IX. kerületi Erkel utcában, néhány lépésre a gasztro sétánynak is nevezett Ráday utcától található oktatótermünkben mindent adott, hogy profi sommelierré válj. Nincs mire várnod! Tanulj nálunk!
Ez nem egy tanterem, ez egy valódi vendéglátóhely. A berendezés és a felszerelés nemzetközi színvonalú. Nem csoda, hogy gyakran biztosítunk helyszínt mixer versenyeknek és koktélesteknek is. A sok elméletet itt gyakorlatban is kipróbálhatod, a borkóstolástól a szervirozásig.
Oktatóink gyakorló sommelerek. Pontosan tudják, hogyan zajlik az élet egy étteremben a mindennapokban. Ismerik a buktatókat, és el is mondják őket, hogy a példáikból tanulva elkerülhesd azokat.
Budapesti sommelier tanfolyam megközelítése
Oktatótermünk címe:
Bols Mixer Akadémia
Budapest IX. kerület, Erkel utca 13.
Azt ajánljuk, hogy tömegközlekedéssel gyere hozzánk. Belvárosi helyszínünket a város bármely részéről könnyel eléred, mivel számos tömegközlekedési eszköz megy el szintek közvetlenül a mixer suli mellett.
Megközelítés tömegközlekedéssel:
- 83 troli Ráday utca megállójától 3 perc
- M3 metró, ill. 9 busz Kálvin téri megállójától 4 perc
- M4 metró Fővám téri megállójától 8 perc
- 4-6-os villamos Corvin negyed megállótól 10 perc
Megközelítés autóval:
- Budáról a Szabadság hídon át, a Kálvin tértől a Ráday utcán keresztül hajtva jutsz el hozzánk.
- Ugyanígy a Kálvin téren át kell haladnod, ha a Deák Ferenc tértől közelítesz meg minket.
- Az Üllői út irányából közvetlenül az Erkel utcára kanyarodva könnyed megtalálod a 13. számot.
Parkolás:
- Az Erkel utcában a parkolás 8:00-20:00 óra között fizetős. A parkolási díj 440 Ft/óra.
- A közeli Bálna mélygarázsában az első óra ingyenes, majd 300 Ft/óra a parkolási díj.
- Az Üllői út 27 szám alatti Star Park parkolóban fél óra 350 Ft, a napidíj pedig 700 Ft.
Neked ajánljuk a Bols Mixer Akadémia budapesti sommelier tanfolyamát, ha …
- otthon érzed magad a borok világában,
- szeretnéd borszakértelmedet elmélyíteni,
- megbecsült tagja szeretnél lenni a vendéglátós szakmának,
- és nem utolsó sorban szeretnél biztos állást és kiemelkedő fizetést akár itthon, akár külföldön.
Miért válaszd tanfolyamainkat?
Azért, mert
- a sommelier tanfolyam elvégzése után, a sikeres vizsgát követően partnereinktől azonnali munka ajánlatokat kapsz.
- Mert tőlünk olyan nemzetközileg elismert bizonyítvánnyal a kezedben távozol, amivel külföldön is rövid idő alatt el tudsz helyezkedni.
- Mert a tanfolyam elvégzésével a borokon és borvidékeken túl megismered a bor felszolgálás és kóstolás szakszerű módját is.
A képzés végeztével sem hagyunk azonban magadra, a beiratkozástól a munka világában való elhelyezkedésig támogatunk és segítünk neked. Ráadásul tanfolyamaink elvégzéséhez részletfizetési lehetőséget is biztosítunk. Mire várnál még? Jelentkezz hozzánk!
Mennyit keres egy sommelier?
A legjobb sommelier-ek a legjobb éttermekben dolgoznak. Elképzelheted, hogy egy Michlen csillagos étterem sommelierje mennyit kereshet…. Persze ilyen itthon kevés van, de egy jobb étteremben itthon és külföldön is átlagon felüli pénzösszegeket visznek haza havonta. A hírek szerint a Nyugat-európai luxus éttermekben egy sommelier évi 20-40 millió forintnak megfelelő pénzt is megkeres. A folyami és óceánjáró hajókon dolgozó sommelierek átlagos bére 2000-3000 USD.
Sommelier tanfolyam képzési ideje
A sommelier tanfolyam időtartama 5 hét, hetente 1 dupla alkalommal. Péntekenként 09.00-17.00 között, két rövid és egy hosszú ebédszünettel.
Sommelier tanfolyam ára
A sommelier tanfolyam ára 129.000 Ft.
Magántanulói státuszban: 180.000 Ft.
Nincsenek rejtett költségek, apróbetűs tudnivalók!
A tanfolyamhoz a tankönyveket, az eszközöket és a tanfolyamon kóstolt borokat mi biztosítjuk.
A tanfolyami díjon kívül semmilyen más költséged nem lesz, erre 100% garanciát vállalunk.
Sőt, hallgatóinknak részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Nem kérdezzük, milyen okból van szükséged részletfizetésre, sőt, igazolásokat sem kérünk. A részletfizetés nálunk mindenkinek jár.
Egyszerre több tanfolyamra is jelentkeznél? Remek, imádjuk a céltudatos embereket!
Ezt a céltudatosságot további kedvezményekkel díjazzuk (magántanulóként egyes kedvezmények nem vehető igénybe).
A kedvezményekről bővebb felvilágosítással a + 36 30 677 0514 telefonszámon tudunk szolgálni.
Sommelier tanfolyam általános tematikája
Tanfolyamainkon nemcsak a borkóstolást sajátíthatod el professzionális szinten, hanem a protokoll szabályainak megfelelő felszolgálást is. Minden tudással felvértezünk: a borkészítési eljárásoktól kezdve, a borok és ételek párosításán át egészen a vendégek fogadásáig és a velük való kommunikációig.
Nézzük, miről is lesz szó pontosan!
- Nap:
- Szőlészeti és borászati alapismeretek
- A legfontosabb szőlőfajták és termőterületeik
- Borkészítési eljárások
- Bevezetés a professzionális borkóstolásba
- Nap:
- Európai Uniós Szabályozás
- Németország: főbb szőlőfajták, borrégiók, a pradikätswein besorolás
- Ausztria: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Franciaország: főbb szőlőfajták, borrégiók, a champagne-készítés alapjai
- Olaszország: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Borkóstolás
- Nap:
- Portugália: főbb szőlőfajták, borrégiók, a Portói-készítés alapjai
- Spanyolország: főbb szőlőfajták, borrégiók, a Cava- és a Sherry-készítés alapjai
- Ausztrália: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Új-Zéland: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Dél-Afrika: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Argentína: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Chile: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Borkóstolás
- Nap:
- USA: főbb szőlőfajták, borrégiók
- Magyarország: borrégiók, szabályozás
- Magyarország: Tokaj és a Tokaji borkülönlegességek
- Magyarország: Somló, Észak-Balaton, Dél-Balaton, Alföld, Eger és a Bikavér
- Magyarország: Mátra, Sopron, Villány, Szekszárd és a Bikavér, Tolna
- Magyarország: legfontosabb szőlőfajták Magyarországon
- Borkóstolás
- Nap:
- Sommelier alapismeretek
- Bor felszolgálási gyakorlati tudnivalók
- A hibás bor
- Bevezetés a bor- és ételpárosítás rejtelmeibe elméletben és a gyakorlatban
- Klasszikus párosítások
- Ajánlott- és felhasznált irodalom
- Borkóstolás
Sommelier tanfolyam – vizsga
A Sommelier tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsgát tehetsz.
A hatályos felnőttképzési törvány alapján tanulóinkat adatszolgáltatási rendszeren keresztül lejelentjük, sikeres tanfolyami zárás esetén Tanúsítvány kiállítására kerül sor a FAR rendszerből a résztvevő kérésére. A magyar nyelvű tanúsítvánnyal könnyebb a hazai elhelyezkedés.
Ezen kívül egy három nyelvű diplomát állítunk ki, mellyel külföldön lehet sikeresen elhelyezkedni.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/004174