Molekuláris mixológia tanfolyam
Sikeres vizsgával zártad a mixer tanfolyamodat? Esetleg már mixerként dolgozol? Érdemes belefogni valami többe! Akkor is, ha véletlenül nem nálunk végeztél. Molekuláris mixológia tanfolyamunkon mindenkit szeretettel és szakmai profizmussal várunk.
De mi is az a molekuláris mixológia? Ha elsőre a molekuláris gasztronómia jut eszedbe, jó felé kapisgálsz. A lényeg mindkettőnél ugyanaz: meghökkentő párosítások és formák, a szokványostól eltérő tálalásba.
A gyakorlott bárlátogatók már minden koktélt megkóstoltak a klasszikusoktól kezdve a trendi mixekig. Ideje hát, hogy a törzsvendégeket is elkápráztasd valami újdonsággal! A molekuláris koktélok rendkívül látványosak, és garantáltan odavonzzák a tekintetet. Ha növelni akarod a forgalmat, és vele együtt a kereseted is, mindenképpen vesd be őket!
A molekuláris mixológia tanfolyamon megtanulod a zselésítő és kocsonyásító anyagok használatát. Habosítani fogsz, szinte bármit. Füstöt eregetsz a folyékony nitrogént felhasználva, és meglepő formákat hozol létre italokból, gyümölcsökből és más ízesítő anyagokból.
A tanfolyam vegytiszta gyakorlat. Oktatóink gyakorló mixológusok, akik a molekuláris koktélokat nem csak a tanteremben, hanem a bárpult mögött is profin készítik.
Mire vársz? Itt tökéletesítheted a tudásodat. Ezzel pedig egyenes út vezet a legjobb helyekre.
szeptember 2024–2025. február időszak eseményei
2024-10-06 (1 event)
Nem találtad meg a saját lakóhelyed? Ne aggódj: kellő számú jelentkező esetén elindítjuk a molekuláris mixológia tanfolyamot nálatok is.
Írj nekünk az info@mixersuli.hu címre!
Neked ajánljuk a molekuláris mixológia tanfolyamot, ha …
Miért válaszd tanfolyamainkat?
Azért, mert
Mire várnál még? Jelentkezz hozzánk!
Molekuláris mixológia tanfolyam képzési ideje
A molekuláris mixológia tanfolyam időtartama 1 nap. Versengeni fognak érted a bárok!
De ha inkább teljesen egyéni időbeosztást szeretnél, azt is megteheted! Nálunk magántanulóként is ugyanazt a magasszínvonalú képzést kapod!
A molekuláris mixológia tanfolyam tematikája:
Tanfolyamainkon nemcsak a koktélok elkészítését, díszítését sajátíthatod el professzionális szinten, hanem a protokoll szabályainak megfelelő felszolgálást is. Minden tudással felvértezünk: a munkaterület és az eszközök előkészítésétől kezdve egészen a vendégek fogadásáig és a velük való kommunikációig.
Nézzük, miről is lesz szó pontosan!
- Mit takar a molekuláris koktél kifejezés (textúrák)
- Zselésítő, kocsonyásító, habosító anyagok ismertetése (agar agar, alga, kálcium, cellulóz, xanthán)
- A fent említett anyagok használata a gyakorlatban: alga, kalcium, cellulóz oldatok sablonjainak ismertetése, agar agar sablonjának ismertetése
- Molekuláris koktélok használata, rendezvényeken, szórakozó helyen, előadásokon ( előkészület, bar setup, tartósítás, szervírozás)
- Gyümölcs faragás zseléhez, szilikonformák betöltése, zselé elkészítése, cellulózoldat elkészítése, koktél készítés a habhoz, hab elkészítése, hűtés, alga és kálcium oldat elkészítése, kapszulák kaviárok keverése, szervírozás.