Project Description

Molekuláris mixológia tanfolyam

Sikeres vizsgával zártad a mixer tanfolyamodat? Esetleg már mixerként dolgozol? Érdemes belefogni valami többe! Akkor is, ha véletlenül nem nálunk végeztél. Molekuláris mixológia tanfolyamunkon mindenkit szeretettel és szakmai profizmussal várunk. 

De mi is az a molekuláris mixológia? Ha elsőre a molekuláris gasztronómia jut eszedbe, jó felé kapisgálsz. A lényeg mindkettőnél ugyanaz: meghökkentő párosítások és formák, a szokványostól eltérő tálalásba.

A gyakorlott bárlátogatók már minden koktélt megkóstoltak a klasszikusoktól kezdve a trendi mixekig. Ideje hát, hogy a törzsvendégeket is elkápráztasd valami újdonsággal! A molekuláris koktélok rendkívül látványosak, és garantáltan odavonzzák a tekintetet. Ha növelni akarod a forgalmat, és vele együtt a kereseted is, mindenképpen vesd be őket!

A molekuláris mixológia tanfolyamon megtanulod a zselésítő és kocsonyásító anyagok használatát. Habosítani fogsz, szinte bármit. Füstöt eregetsz a folyékony nitrogént felhasználva, és meglepő formákat hozol létre italokból, gyümölcsökből és más ízesítő anyagokból.

A tanfolyam vegytiszta gyakorlat. Oktatóink gyakorló mixológusok, akik a molekuláris koktélokat nem csak a tanteremben, hanem a bárpult mögött is profin készítik.

Mire vársz? Itt tökéletesítheted a tudásodat. Ezzel pedig egyenes út vezet a legjobb helyekre.

május–2024. október időszak eseményei

Nem találtad meg a saját lakóhelyed? Ne aggódj: kellő számú jelentkező esetén elindítjuk a molekuláris mixológia tanfolyamot nálatok is.

Írj nekünk az info@mixersuli.hu címre!

Neked ajánljuk a molekuláris mixológia tanfolyamot, ha …

 • már van mixer szakképesítésed, de

 • igazán elismert és profi bármixer akarsz lenni

 • nem elégszel meg az alapismeretekkel és tovább akarsz fejlődni

 • szeretsz a koktélokkal kísérletezni, valamint új dolgokat kitalálni. És nem utolsó sorban

 • szeretnél biztos állást és kiemelkedő fizetést a legmenőbb helyeken

Miért válaszd tanfolyamainkat?

Azért, mert

 • mert a tanfolyam elvégzésével tovább mélyítheted mixer tudásodat, és még jobb állásokat csíphetsz meg

Mire várnál még? Jelentkezz hozzánk!

Molekuláris mixológia tanfolyam képzési ideje

A molekuláris mixológia tanfolyam időtartama 1 nap. Versengeni fognak érted a bárok!

De ha inkább teljesen egyéni időbeosztást szeretnél, azt is megteheted! Nálunk magántanulóként is ugyanazt a magasszínvonalú képzést kapod!

A molekuláris mixológia tanfolyam tematikája:

Tanfolyamainkon nemcsak a koktélok elkészítését, díszítését sajátíthatod el professzionális szinten, hanem a protokoll szabályainak megfelelő felszolgálást is. Minden tudással felvértezünk: a munkaterület és az eszközök előkészítésétől kezdve egészen a vendégek fogadásáig és a velük való kommunikációig.

Nézzük, miről is lesz szó pontosan!

1. nap
 • Mit takar a molekuláris koktél kifejezés (textúrák)
 • Zselésítő, kocsonyásító, habosító anyagok ismertetése (agar agar, alga, kálcium, cellulóz, xanthán)
 • A fent említett anyagok használata a gyakorlatban: alga, kalcium, cellulóz oldatok sablonjainak ismertetése, agar agar sablonjának ismertetése
 • Molekuláris koktélok használata, rendezvényeken, szórakozó helyen, előadásokon ( előkészület, bar setup, tartósítás, szervírozás)
 • Gyümölcs faragás zseléhez, szilikonformák betöltése, zselé elkészítése, cellulózoldat elkészítése, koktél készítés a habhoz, hab elkészítése, hűtés, alga és kálcium oldat elkészítése, kapszulák kaviárok keverése, szervírozás.